Trends in de catering industrie

Trends in de catering industrie

Een geweldige catering maakt een feestje compleet. Hierbij gaat het niet alleen om lekker eten, maar ook om de service eromheen. Natuurlijk is kwalitatief goed eten belangrijk tijdens evenementen. Maar persoonlijk contact en een professionele werkwijze van de cateraar maakt het af. Zo proef je daadwerkelijk verschil. Of nou een bedrijfsfeest, borrel, vergadering of bruiloft wordt georganiseerd, eten is belangrijk. Er zijn diverse culinaire mogelijkheden voor een feest, event of vergadering. Dit zijn de trends in de catering industrie.

Walking en Sitting Dinner

Een feest waarin de hele avond in het teken staat van heerlijke gerechten is erg populair. Een bekend voorbeeld hiervan is een 21dinner. Maar ook zakelijke evenementen worden steeds vaker in combinatie met een diner georganiseerd. Dit is zowel staand als zittend mogelijk. Met een zittend diner kunnen de gasten ongestoord genieten van heerlijke gerechten en het entertainment. Een andere optie is een lopend diner. Hierin komen culinaire beleving, gezelligheid en afwisseling samen. Dit is ideaal tijdens een evenement waar netwerken centraal staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zakelijk evenement of een informeel feestje. Catering op locatie is dan een uitkomst, omdat het je veel tijd kost als je dit zelf moet regelen.

De Big Green Egg

Tijdens een Big Green Egg evenement staan de gerechten in het teken van duurzame en biologische ingrediënten. De gerechten worden gemaakt door te grillen, stomen, roken en koken. Het is een soort barbecue van buitengewone kwaliteit. Dit komt mede door het bijzonder smaakaccent en het doordachte design. Het vlees wordt bereid door middel van slow-cooking, maar vegetarische mensen kunnen hier ook genieten.

Hapjes

In Nederland zijn verschillende hapjes veelvoorkomend op verjaardagen. Echter wordt er tegenwoordig steeds vaker een meer culinaire draai aangegeven. Dit doen mensen soms zelf, maar tijdens speciale gelegenheden doen mensen liever een beetje extra. Daarom worden cateringbedrijven ook regelmatig ingehuurd voor het maken van hapjes. Op deze manier worden gasten culinair vermaakt met smaakvolle hapjes. Meestal kan de catering aan alle wensen voldoen. Of het nu gaat om een borrelplank of de meest exclusieve ingrediënten. Vele smaakcombinaties zijn mogelijk. Bovendien zijn koks voortdurend op zoek naar nieuwe recepten.

Een professioneel buffet

Ook met buffetten wordt tegenwoordig groter uitgepakt. Een cateraar biedt verschillende pakketten aan die afgestemd zijn op het jaargetijde. Ook verschillende nationale en internationale gerechten zijn er te vinden. Denk hierbij aan een Hollands, Italiaans of Oosters buffet. Alles wordt inbegrepen. Van gerechten voor kinderen tot nagerechten en eventueel zelfs hapjes. Een populaire trend is een buffet met behulp van foodcorners. Dit geeft een informele uitstraling in de buitenlucht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *