Alles over Mexicaanse kruiden en specerijen

Alles over Mexicaanse kruiden en specerijen

Mexicaanse kruiden en specerijen zijn een prachtige manier om een gerecht meer pit te geven.

De Mexicaanse keuken staat bekend om haar hete peters en warme kleuren. Chilipepers en tomaten vormen de basis van een groot deel van de Mexicaanse gerechten. Daarnaast vormt maïs een basisonderdeel van de traditionele Mexicaanse keuken. De graansoort wordt in verschillende vormen gegoten, zoals de tortilla.

Je kunt de Mexicaanse keuken naar jouw eigen halen met behulp van Mexicaanse kruiden en specerijen. De geuren, kleuren en pit van Mexicaans koken geven meer flair aan de dagelijkse maaltijd, zonder dat het te heet wordt zoals vaak het geval is bij de Indische keuken.

Er is overigens een verschil tussen de Mexicaanse keuken en Tex-Mex. Laatstgenoemde is een cuisine die vooral populair is in de Amerikaanse staat Texas. Binnen de Tex-Mex cuisine maakt men meer gebruik van kaas dan in de traditionele keuken. Daarnaast denkt men bij Tex-Mex vaak aan fast food restaurants als Taco Bell. Laatstgenoemde is razendpopulair in de VS en heeft inmiddels ook restaurants binnen Nederland.

Mexicaanse kruiden en specerijen voor kip

Binnen de Mexicaanse keuken is kip (“pollo” in het Spaans) de meest voorkomende dierlijke vorm van proteïne. Voor vegetariërs en veganisten zijn er ook veel gerechten met bonen te vinden binnen de Mexicaanse cuisine. Daarnaast bevatten Mexicaanse gerechten veel verschillende groentes en kruiden zoals kurkuma en Jalapeno.

Kip is een veelzijdig dierlijk eiwit. Aangezien uit zichzelf licht van smaak is, leent het zich goed voor het gebruik van kruiden en specerijen, waaronder Mexicaanse kruiden en specerijen. De bekende en populaire gerechten uit Mexico, waaronder tacos, enchiladas, burritos en tostadas zijn allen te bereiden met kip.

Typische Mexicaanse kruiden en specerijen

Wat zijn nu typische Mexicaanse kruiden en specerijen?

Aangezien de Mexicaanse keuken een combinatie is van de Azteekse keuken en de Spaanse keuken, zijn Mexicaanse kruiden en specerijen een combinatie van bekende en minder bekende smaken.

De meeste kruiden zijn los verkrijgbaar in de winkel. Denk hierbij aan komijn, chilli, knoflook, paprika, zwarte peper en oregano. Andere smaken, zoals gerookte paprika en jalapeño, zul je mogelijk zelf moeten bereiden (door het roken van paprika’s of het fijnsnijden van jalapeños).

Ook zijn er speciale Mexicaanse kruiden en specerijen melanges waar deze typische geuren en smaken van Mexico al zorgvuldig zijn geselecteerd. Het enige wat je hoeft te doen is de kip, aardappelen of tofu te bestrooien met de melange en deze te introduceren aan de hitte van de pan.

De smaakvolle geuren en kleuren van Mexico waren nooit zo dichtbij. Maak gebruik van de mogelijkheden van het internet en bestel Mexicaanse kruiden en specerijen en ga op wereldreis.